Skip to main content

Geschiedenis

Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) is opgericht in 2007. De dirigent van dit orkest, Bart van Zutven, liep al een tijd rond met het idee om een nieuwe vereniging op te richten in de regio Oost-Brabant. Het orkest heeft als doel ervoor te zorgen dat muzikanten die net wat meer muzikale uitdaging willen, aan hun trekken kunnen komen.

Regio-orkest Oost-Brabant maakt deel uit van de Stichting Regio-orkesten en is het zusje van het Vierdaagseorkest. Dit laatste orkest bestaat al sinds 1986 en treedt op tijdens de Nijmeegse Vierdaagse in plaatsen als Cuijk, Groesbeek en Wijchen. Beide orkesten zijn projectorkesten. Dit wil zeggen dat er niet het gehele jaar gerepeteerd wordt. Zo repeteert het ROB van medio september tot februari.

Ons fiscale nummer is 818145584.

Beleidsplan Regio-orkest Oost-Brabant

Het Regio-orkest Oost-Brabant is een projectorkest wat in het najaar start met repeteren om vervolgens in het voorjaar een reeks uitwisselingsorkesten te geven met andere muziekverenigingen. Dit met als doel een extra muzikale uitdaging te creëren voor bedreven (amateur)muzikanten in de regio Oost-Brabant, Land van Cuijk en regio Nijmegen, onder leiding van een professionele dirigent.

Het Regio-orkest Oost-Brabant ontvangt haar inkomsten uit allereerst de bijdrage van de muzikanten. Daarnaast ontvangt het Regio-orkest Oost-Brabant giften. Deze giften worden hoofdzakelijk ontvangen door particulieren en bedrijven. De inkomsten van het Regio-orkest Oost-Brabant worden in de eerste plaats gebruikt om de uitgaven te compenseren. Het Regio-orkest Oost-Brabant heeft niet de doelstelling om winst te maken. Wel wordt een gezonde buffer aangehouden om tegenvallende inkomsten op te kunnen vangen. Daarnaast wordt dit gereserveerd om nieuwe activiteiten te ontwikkelen en op te zetten.

Een repetitieperiode wordt afgesloten met een concertweekend.