Skip to main content

Samenstelling van het orkest

Het Regio-Orkest Oost-Brabant bestaat nu bijna 8 jaar en we merken dat we een vaste kern van muzikanten keer op keer kunnen begroeten. Natuurlijk is er wel wat verloop binnen het orkest maar dit wordt opgevangen door nieuwe muzikanten, die zich spontaan aanmelden. Er wordt geen limiet gesteld aan het aantal muzikanten in het orkest. Er wordt wel naar de bezetting en samenstelling gekeken om het tot een goed muzikaal geheel te laten komen. 

De meeste deelnemers komen uit harmonieën en fanfares uit het Land van Cuijk, maar ook van ver daarbuiten. Het afgelopen jaar hebben we muzikanten mogen verwelkomen uit: Arnhem, Bakel, Boekel, Boxmeer, Cuijk, De Rips, Escharen, Gassel, Gennep, Grave, Langenboom, LInden, Mill, Milsbeek, Nistelrode, Oploo, Ottersum, Rijkevoort, Sambeek, 's-Hertogenbosch, Sint Hubert, Sint Anthonis, Utrecht, Vlijmen, Wijchen, Wilbertoord en Zeeland.

Orkestbezetting

Het ROB heeft een harmoniebezetting, die in het huidige project bestaat uit ongeveer 42 muzikanten: 1 piccolo, 4 dwarsfluiten, 11 klarinetten, 4 basklarinetten, 1 fagot, 3  altsaxofoons, 2  tenorsaxofoons, 1 baritonsaxofoon, 3 hoorns, 2 trompetten, 3 trombones, 3 baritons, 2 bastuba's, 2 slagwerkers. Regio-Orkest Oost-Brabant staat onder leiding van Bart van Zutven.

Repetities

Eind augustus of de eerste vrijdag van september wordt gestart met de repetities. Deze vinden plaats in Sambeek van 20.00 uur tot 22.15 uur. Ook vindt er ieder jaar een repetitieweekend plaats. Over het hoe en wanneer worden de muzikanten tijdig geïnformeerd.

Concerten

De repetities worden afgesloten met een concertweekend met 3 of 4 optredens. Dit is in december, januari of februari en hangt af van de planning en agenda. Uitwisselingsconcerten bevallen ons op dit moment prima en dit is dan ook een concept dat we komend jaar weer zullen gebruiken!